Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trh nelze narovnat státními příkazy a zákazy, nejlépe se trh narovná právě tím, že do něj stát přestane zasahovat. "Rovnat" trh tím, že je třeba vybrat ještě více peněz na státní nesmysly, je opravdu za hranou. Je to asi tak jako kdybych se Vás pokoušela rozběhat tím, že Vám svážu obě nohy.

1 0
možnosti

A63l61e35s 44H21r50y60c

30. 11. 2016 22:59

Je velká škoda, že pod každý smysluplný blog o EET, se přihlásí odborníci typu J.Hermánek, který ví o celé záležitosti zbla. Má zapotřebí však psát, psát a psát.Čím větší nesmysl, tím lépe. Takto pak tapetuje diskuze a každého, kdo by se chtěl k tématu odborně vyjádřit, znechutí. Je to škoda.

0 0
možnosti

Můj názor je, že celá myšlenka je zvrácená a naprosto amorální. Jak by se vám líbilo, kdybyste musel podávat hlášení, zda v ložnici se svou ženou neprovádíte něco nedovoleného (třeba se vyhýbáte plnění plánu ve výrobě potomstva)? Tržby jsou pro firmu v podstatě intimní informací a tato informace nesmí firmu opustit. A v nenechavých rukách státu taková informace v žádném případě nemá co dělat. Nikoliv z hlediska zákona, ale z důvodu morálního. Protože stát je největší zloděj a takové informace se snadno dostanou do rukou někomu, komu se do rukou dostat nesmí.

Před pár dny mi volala nějaká ženská a nabízela mi jakousi spolupráci ohledně EET. Poslal jsem jí tam, kam s takovou nabídkou patří. Jako programátor bych se odmítl takového projektu účastnit. Z morálních důvodů.

Pokud si stát myslí, že nějaký hostinský krátí daně, má na to dostatečný aparát již nyní. Podle počtu stolů, návštěvníků, cen atp. musí umět kvalifikovaný úředník odhadnout, jaký může mít hostinský tržby. Pokud se odhad a přiznaná tržba podstatným způsobem odlišuje, je na hostinském, aby obhájil své přiznání. Jenže to by úředník nesměl být líné, tupé a úplatné hovado. Pak by žádná buzerace v podobě EET nebyla zapotřebí. Černý Petr je na straně státu, nikoliv hostinského.

1 0
možnosti
Foto

R^ Jen bych dodal, že by taky nesměl být ministr financí člověk, který nemá o správě daní ani potuchy.

0 0
možnosti
Foto

O 5 000 Kč si sice může plátce daně snížit daňový základ, ale musí si těch 5 000 Kč vydělat.

Stát mu žádných 5 000 neodpustí a již vůbec mu 5 000 nedá.

0 0
možnosti
Foto

Pokud nevydělá 5.000 ročně, tak asi vůbec nedaní. Nebo jen formálně.

Opakuji, že nejsem žádným "krvavým" zastáncem EET, ale vadí mi naivní výmluvy.

0 2
možnosti
Foto

Nejde mi o to EET nějak moc chválit. Není proč. Bez něj by nám asi bylo líp.

Ale moc "hezcí" jsou tací manipulátoři s daty, kteří dokáží vše využít.

Například Seznam napsal:

EET už pronikla do jídelních lístků. Pizza bude o 15 korun dražší ...

https://www.seznam.cz/.../eet-uz-proniklo-do-jidelnich-listku-pizza-bude...

Den před spuštěním elektronické evidence tržeb se naplňují varování, že nová povinnost zvedne ceny v restauracích.

Až na to, že se jedná o jinou pizzu. Jinou ve středu 30/11 a jinou ve čtvrtek 1/12.

Ono je totiž tak, že ve 100% pizzerií mají různé pizzy různou cenu a pokud dojde ke zvýšení (možná ano), pak lze cenový trend vyhodnotit až po delší době a nikoli na základě rozdílu cen rozdílných pizz.

0 0
možnosti
Foto

Cesta do pekla bývá dlážděná dobrými úmysly. On by i socialismus byl fajn, kdyby jej neřídili lidi jako je Babiš.

3 0
možnosti
Foto

Tak si, pane Chuchmo, ale prosím rozmyslete, zda je EET nápad ďábelský nebo nápad technicky špatně proveditelný.

Mohlo by sice platit obojí současně, ale to se mi moc nezdá.

0 1
možnosti

:-).....Dnes jsem na netu ráno četl, že to v Maďarsku jede v pohodě, těm to zřejmě nevadí. Nemají tam Kalouska a Sobotku, který by rád v boji proti Babišovi na tomto poli, vyhrál volby. !!!!!!

0 0
možnosti

A96l47e57s 50H15r62y74c

30. 11. 2016 12:27

V Maďarsku nemají EET, Stando, raději se moc nevyjadřuj k tématům, kterým nerozumíš. EET existuje pouze v Chorvatsku a Slovinsku. Zřejmě hovoříš o pokladnách s fiskálních pamětí a to je diametrální rozdíl.

2 0
možnosti
Foto

To je jistě jen náhoda. ;-)

1 0
možnosti

Milý mladý příteli.

Ono jde i o něco jiného. Salámová technika. Jednou to jsou hygienické předpisy, potom REACH, bezpečnostní předpisy (třeba žluté schody), neustálé změny daní, zákaz kouření v pivnicích a podobně.

Já od 1.1.2017 neprodávám za hotové. Pouze na fakturu, s platbou převodem. Ostatně ten prodej byl pouze malý doplněk naších služeb.

A voličům ANO bych nejraději účtoval přirážku 100%. Za blbost.

5 0
možnosti

A27l29e17s 77H73r64y90c

30. 11. 2016 10:58

Pokud zaplatíte za ubytování kartou nějakému zprostředkovateli (booking, amoma, agoda, sawadee....), tak účteku vystavuje samozřejmě hotel. Toto jsou jen zprostředkovatelé, kterým hotel platí provizi.

0 0
možnosti

Opravdu, máte to potvrzené od právníka? Protože peníze přijímá zprostředkovatel, ze zákona má povinnost vydat zákazníkovi účtenku v momentě platby. Ten výklad je bohužel nejistý a nevíme, zda se to náhodou netýká i webů prostředníků. V metodickém pokynu nic není.

Např. slevomat, který je také jen prostředník, tak odesílá účtenky na EET. Asi záleží, jak mají prostřednici nastavené smlouvy s hotelem.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS