Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já si o tom myslím, že stokrát nic umoří vola.

Jistě, nepijete desítky litrů denně. Ale dostáváte do těla spoustu škodlivin s ostatními poživatinami. A nejen to, dýcháte otrávený vzduch, pijete otrávenou vodu, stresujete se v práci nebo ve frontě u pokladny a v součtu budete v padesáti častěji u lékaře než u své oblíbené zábavy. Ale každý to má takové, jaké si to udělá. Já si taky dám občas nějakou tu škodlivou limonádu, ale činím tak s plným vědomím, že mi to neprospívá a že nějak z toho světa sejít musím. A raději sejdu ze světa v důsledku toho, že si vychutnám, po čem tělo zrovna touží, než proto že bych ve městě čuchal smrady. Čili si ty škodliviny tak trochu kompenzuji bydlením na horách.

0 0
možnosti

Víte, nezlobte se, z Vašeho článku mám dojem, že jste si odůvodnil, proč se nevzdáte oblíbené limonády.

0 0
možnosti
Foto

;-DNo vidím, že vám nevadínic... Co si dát večer do skleničky od vína kyselinu sírovou??? ;-DVšechno, co zdeuvádíte jako neškodné, je hodně škodné... Všechna ta umělásladidla... Už jen slovo „umělá“ je hodně nebezpečné... Kyselina fosforečná – jasněprokázané jako nebezpečná pro lidské kosti. Kofein v limonádách je opět „umělý“kofein, ne ten z brazilské pražené kávy... Hodně jste mě rozesmál tím,že citronan sodný zlepší čas běhu na 5 km o 30 sec. 8-oObávám se, že pokud někdopije takové chemické blafy jako jsou limonády obohacené chemickým koktejlem,nebude to asi moc velký sportovec, tudíž nepocítí to extrémní zrychlení přiběhu na 5 km... Jste opravdu vtipný muž... pište dál...a dejte si k tomu tu velmi zdravou limonádu... Vaše tělo to jistě ocení...V

0 0
možnosti
MS

No, klidně si dám v kavárně to, co není prokázané jako nebezpečné :) Ne že by se o to lidé nesnažili, ale ve skutečné vědě se to musí dokázat, ne jen strašit chemií. Nepiji takovou limonádu každý den, jen tak na okraj.

Kyselina fosforečná nebyla prokázána jako škodlivá, v doporučené dávce. Je to jen zažitý mýtus. V běžné limonádě je jí tak málo, že v těle nebudete mít žádný přebytečný fosfór, aby se vázal s vápníkem.

Citronan sodný? Narážel jsem na studii, kde toho dosáhli sportovci, takže to má pozitivní efekt, místo negativního. Že není sportovec? Mimochodem, víte, jaké chemické blafy pijí profesionální sportovci? Pochybuji, že byste se k tomu byť jen přiblížila, protože to je samá chemie (taurin, umělá sladidla, kyselina citrónová, sorban draselný...)

Máte ve stravě např. vitamín B6? Pokud ho budete pravidelně brát více, než je doporučené množství, tak se může vyskytnou neurologická reakce - např. třes v nohou.

Ono je to spíše o množství, než o tom, co přesně. Pokud by něco bylo nebezpečné, úřady by to nepovolily. Pokud je strava vyvážená, tak proč si čas od času nedopřát něco více?

0 0
možnosti
TT

Nejzajímavější závěr vyplývající z nějakého bádání o škodlivosti umělých sladidel jsem četl ten, že organismus reaguje na vjem sladkosti přijímané poživatiny zvýšenou produkcí inzulínu. Ten ovšem ten chutí slibovaný cukr v krevním oběhu nenalezne, což vede přes jávímjaký sled procesů k tomu, že nastane lačnost po cukru. Nemusí to být sacharóza, i když je to takové typické, že áno, popíjet dietní kolu a ládovat se tyčinkama Mars, zažívání si rychle poradí i se škroby, takže jiný typický obrázek - popíjení dietní koly a ládování se brambůrkama - splňuje veškerou očekávanou logiku. ;-)

Jinak mně strašení éčkama taky míjí, ale tohle za úvahu stojí. Proč má člověk chuť na sladké (pokud to není závislost ze zvyku)? - Protože potřebuje rychlou, snadno přijatelnou energii. Takže si dej cukr. Pokud tě nesladký nápoj nebaví, zamysli se nad sebou a svojí kulturou stolování.

1 0
možnosti
MS

Nemáte někde odkaz? :) Rád bych si o tom něco přečetl více.

Já piji každý den vodu, několik litrů. Sem tam do toho čaj, nebo kávu. Někdy i tuhle limonádu :) Ale s tím cukrem dávám za pravdu, fakt je to závislost a i limča pomáhá udržet chuť na sladké na uzdě, většinou. ;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS